06 apr 2017

Opening van een Koninklijke brug

Op 6 april wordt de Koningin Máximabrug in Alphen a/d Rijn officieel geopend. TBI-onderneming Mobilis en haar samenwerkingspartners Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Hollandia Infra hebben de Koningin Máximabrug in opdracht van Gemeente Alphen aan den Rijn gebouwd. Met de aanleg van de Koningin Máximabrug over de Oude Rijn ter hoogte van Hoorn en Hoogewaard-Gnephoek, heeft de gemeente Alphen aan den Rijn de leefkwaliteit en de bereikbaarheid van haar inwoners verbeterd.

09 dec 2016

Ingebruikname Koningin Máximabrug

De laatste werkzaamheden op de brug zijn uitgevoerd, zoals het plaatsen van randelementen, glasplaten en de geleiderail. De brug is inmiddels geasfalteerd en ook is er reeds uitvoerig getest met de brugbediening, zodat een soepele ingebruikname gegarandeerd is. Ook aan de omgeving van de Koningin Máximabrug wordt de laatste hand gelegd. Er wordt straatwerk, groen en verlichting aangebracht. De Koningin Máximabrug wordt 21 december in gebruik genomen.

21 jul 2016

Fotoreportage brede brugdek Koningin Máximabrug

Mooie fotoreportage van de Bouwfotografe.nl over de hijsactiviteiten van het brede brugdek Koningin Máximabrug.

19 jul 2016

Fotoserie transport 2e brugdek

Fotoreportage van het transport op 18 juli van het tweede brugdek Koningin Máximabrug vanaf Gouderak naar Alpen a/d Rijn. De fotoserie is gemaakt door fotograaf H. Starreveld.

19 jul 2016

Update 2e brugdek

Vanochtend is gestart met de hijsactiviteit voor het tweede brugdek. Op dit moment hangt het dek in positie en start het zakken om op de definitieve plek gelegd te worden.

19 jul 2016

Tweede brugdek Maximabrug succesvol geplaatst

Vandaag, 19 juli, is het tweede brugdek van de Koningin Máximabrug succesvol geplaatst.

18 jul 2016

Tweede brugdek Maximabrug

Het tweede brugdek ( brede val) van de Koningin Maximabrug is onderweg naar Alphen aan den Rijn.

14 jul 2016

Hijsen grote brugdek Koningin Máximabrug

Het plaatsen van het kleine val is woensdag 13 juli jl., na oponthoud door een technisch mankement, succesvol geplaatst. Dit is een dag later dan gepland. In verband met de benodigde voorbereidingstijd en het ombouwen van het equipment zijn wij genoodzaakt om het grote val niet op vrijdag 15 juli te plaatsen, maar op dinsdag 19 juli as. De globale planning voor het grote brugdek is als volgt: - vrijdag 15 juli: laden op het transportponton bij Hollandia in Krimpen aan den IJssel. - maandag 18 juli: transport van Krimpen aan den IJssel naar Alphen aan den Rijn - dinsdag 19 juli: plaatsen grote brugdek naast de smalle brug - van 14 juli t/m 18 juli: verplaatsen hijsequipment en gekoppelde ponton van de westzijde naar de oostzijde van de brug zodat dit gereed ligt op 19 juli.

14 jul 2016

Fotoreportage hijsactiviteiten kleine val Koningin Máximabrug

Mooie fotoreportage van de Bouwfotografe.nl over de hijsactiviteiten van het klein val Koningin Máximabrug.

13 jul 2016

Voortgang hijsactiviteiten Maximabrug

De stelcilinder is getest in aanwezigheid van de expert van de fabrikant en vrijgegeven voor het beoogde gebruik. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart om de hijsactiviteiten aan het eind van de middag te hervatten. Op dit moment wordt er aan het eind van de middag een afnemende wind verwacht, waarbij de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.