Nieuws

06 apr 2017

Opening van een Koninklijke brug

Op 6 april wordt de Koningin Máximabrug in Alphen a/d Rijn officieel geopend. TBI-onderneming Mobilis en haar samenwerkingspartners Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Hollandia Infra hebben de Koningin Máximabrug in opdracht van Gemeente Alphen aan den Rijn gebouwd. Met de aanleg van de Koningin Máximabrug over de Oude Rijn ter hoogte van Hoorn en Hoogewaard-Gnephoek, heeft de gemeente Alphen aan den Rijn de leefkwaliteit en de bereikbaarheid van haar inwoners verbeterd.

09 dec 2016

Ingebruikname Koningin Máximabrug

De laatste werkzaamheden op de brug zijn uitgevoerd, zoals het plaatsen van randelementen, glasplaten en de geleiderail. De brug is inmiddels geasfalteerd en ook is er reeds uitvoerig getest met de brugbediening, zodat een soepele ingebruikname gegarandeerd is. Ook aan de omgeving van de Koningin Máximabrug wordt de laatste hand gelegd. Er wordt straatwerk, groen en verlichting aangebracht. De Koningin Máximabrug wordt 21 december in gebruik genomen.

21 jul 2016

Fotoreportage brede brugdek Koningin Máximabrug

Mooie fotoreportage van de Bouwfotografe.nl over de hijsactiviteiten van het brede brugdek Koningin Máximabrug.

19 jul 2016

Fotoserie transport 2e brugdek

Fotoreportage van het transport op 18 juli van het tweede brugdek Koningin Máximabrug vanaf Gouderak naar Alpen a/d Rijn. De fotoserie is gemaakt door fotograaf H. Starreveld.

19 jul 2016

Update 2e brugdek

Vanochtend is gestart met de hijsactiviteit voor het tweede brugdek. Op dit moment hangt het dek in positie en start het zakken om op de definitieve plek gelegd te worden.